3 tips voor het onderhouden van je werkplek


Je herkent het vast wel. Je pc loopt af en toe vast. Je hebt wel eens te maken met programma’s die niet doen als dat je verwacht. En eigenlijk is je computer nooit meer zo snel als dat deze was toen je hem kocht.

Een computer is een gebruiksvoorwerp. Net als een auto. En zoals zoveel gebruiksvoorwerpen moet je ook een computer goed onderhouden. Dit kan zowel preventief als reactief. Net als bij een auto moet je hem voorzien van een goede onderhoudsbeurt om er voor te zorgen dat je langer meegaat.

Vandaag beschrijven we 3 tips die je kunt gebruiken voor het verlengen van de levensduur van je computer (of netwerk).

Zorg voor een goede virusscanner

Een goede virusscanner is van essentieel belang. Zeker als je veel op het internet opzoekt of bestanden uitwisselt. Elke uitwisseling van bestanden is een potentieel gevaar. Is de verzender vertrouwd? Wordt er niet iets zomaar op mijn computer geinstalleerd? Is de website die ik bezoek wel virusvrij.

Een goede virusscanner zorgt er voor dat je belangrijke bestanden worden beschermd. Helaas gebruikt de virusscanner daarvoor een gedeelte van je computer voor. Hierdoor zal de computer al een klein stukje vertragen. Maar om langer te kunnen genieten van je computer is veiligheid belangrijk.

Update je programma’s

De laatste weken is er weer veel gezegd over een groot lek in Internet Explorer. Microsoft heeft een update uitgebracht en het is aan te raden deze zo snel mogelijk te installeren. Dit is maar een van de vele voorbeelden die groot wordt uitgemeten in de media. Ook andere programmatuur zoals Java en Adobe programma’s brengen zeer regelmatig updates uit.

Deze updates zijn er voor om jou te beschermen. Als je deze updates niet zo installeren is de kans op een virus groter, maar ook dat anderen zonder aankondiging gebruik kunnen maken van jouw computer.

En laten we de Windows updates niet vergeten. En ook de Apple computers en je smartphone geven regelmatig aan dat er weer een update beschikbaar is. Om langer te kunnen genieten is het aan te raden om de updates zeer regelmatig te (laten) controleren.

Ruim je harddisk op

Tijdens het werken met je computer of het bezoeken van een website worden er veel tijdelijke bestanden aangemaakt. Daarnaast wordt er hier en daar wel eens een programma van het internet gedownload. Je probeert het en daarna blijft het staan.

Regelmatig je tijdelijke internetbestanden en je map met tijdelijke bestanden opschonen zorgt voor een prettige werking. Voorheen was het advies ook nog om je harde schijf te defragmenteren en te controleren. Dit kun je nog steeds doen, al zorgt Windows hier zelf ook al voor.

Conclusie

Er zijn zoveel zaken te regelen als je je computer goed wilt onderhouden. De bovenstaande 3 tips zijn maar een klein gedeelte van de mogelijke onderhoudstips. Ik lees graag in het commentaarveld hieronder van je welke tips jij nog hebt voor het onderhouden van je werkplek.
Wil JIJ op regelmatige basis dat wij je computer onderhouden en voorzien van een goede virusscanner. Neem dan contact met ons op, en ontvang een aanbod voor ons onderhoudspakket welke voorziet in voorgaande 3 tips.